Seksiyonel KapılarEndüstriyel KapılarGaraj Kapıları
Trend

Seksiyonel Kapı Nedir?

Seksiyonel Kapı Nedir ?

Seksiyonel kapı için sektörde en çok merak edilen soruların başında gelmektedir diyebiliriz. İngilizce de Sectional Door yani bölümlü, parçalı, ayrılabilir parçalardan oluşan kapı anlamına gelmektedir. Seksiyonel kapılar demonte halde tüm parçaları paketlenmiş ve montaja hazır olarak gelmektedir.

Seksiyonel Kapı Parçaları Nelerdir ?

Seksiyonel kapı bir çok parçanın bir araya gelmesiyle oluşur. Dışarıdan bakılınca sadece sandviç paneller görülse de aslında yaklaşık olarak 30 farklı parçadan oluşmaktadır. Bunların başlıcaları ;

  • Sandviç Paneller
  • Torsiyon Yaylar
  • Dikey ve Yatay Ray Takımları
  • Tamburlar
  • Kama Yollu Mil ve Aksesuarları
  • Halat Kopma Emniyet Sistemleri
  • Yay Kırılma Emniyet Sistemleri
  • Menteşe Grupları
  • Halat Sistemleri
  • Sızdırmazlık Contaları
  • Tekerler
  • Bağlantı Elemanları
  • Otomasyon Sistemleri
Seksiyonel Kapı
Seksiyonel Kapı

Seksiyonel Kapılar Nerede Kullanılır ?

Ticari ve konutlarda kullanılmak üzere farklı modelleri bulunmaktadır. Sizin ihtiyaçlarınıza göre özel olarak üretilen kapıların en çok kullanım alanları şu şekildedir ;

  1. Fabrikaların ürün giriş ve sevkiyat bölümlerinde
  2. Depo ve hangarların kapılarında
  3. Oto galeri ve/veya sanayilerin gösterim alanlarında
  4. Konutların otopark garajlarında
  5. Villaların garaj kapılarında
  6. Özel ürün sergilenen showroomlarda
  7. Sanayi Sitelerinde

Seksiyonel Kapılar Fiyatları Ne Kadardır?

Sağladığı bir çok avantaj göz önüne alındığı zaman seksiyonel kapılar fiyatları pahalı değildir. Farklı sektördeki ürünlere göre en çok yalıtım ve sızdırmazlık sağlayan ve bu sayede enerji kullanımını en aza indirerek ciddi bir fiyat avantajı sağlamaktadır. Kullanılacak alanın ölçülerine göre özel olarak üretilecek olan endüstriyel kapı veya garaj kapılarınız için önceden keşif yapılmalı ve doğru ürünün önerilmesi sağlanmalıdır. Alınacak ölçüye ve kullanılacak otomasyona göre fiyatlarda değişiklik göstermektedir. Isodoor markalı seksiyonel kapılarda belirli panel renklerinde fiyat farkı alınmadan yapılarınıza uyumlu kapılar kullanabilmektesiniz.

Seksiyonel Kapı Panelleri Nasıldır ?

Endüstriyel Kapı ve Garaj Kapısı diye belirttiğimiz ürünlerde farklı model ve renklerde ürünler kullanılsa da aslında kapılarda kullanılan sandviç panellerin özellikleri benzerdir. Sandviç Paneller 40-42 mm kalınlığında alt ve üstteki 0,5 mm gofrajlı çelik sacların birleşmesi ve içerisine 45-50 m3 yoğunluğundaki poliüretan sıkılarak üretilmektedir. Seksiyonel kapı panelleri için en çok dikkat etmeniz gereken nokta sacların kilitleme sistemi ile birleşmiş olması olmalıdır. Kilitleme ile birleşen saclar uzun süre kullanılmada ve panellerin üst üste gelmesinde ayrılmaya yol açmayacaktır. Isodoor markasının sunmuş olduğu farklı model ve renkteki seksiyonel kapı sandviç panelleri için kapı donanım parçaları sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

En iyi Seksiyonel Kapı Üreticisi Kimdir ?

Isodoor , seksiyonel endüstriyel kapı ve garaj kapısı üretiminde her zaman yerli üretimi destekleme stratejisi ile yoluna devam etmektedir. Kapılarımızda kullanılan malzemelerin %85 i Türkiye’ de üretilmektedir. Kapılarımızın tüm test raporları ve yerli malı belgesi mevcuttur. Kapılarımız ISO EN 13241-1 standartlarına uygun olarak üretilmekte ve TSE üretim prosedürlerine uygun olarak üretim tesisimiz sürekli gelişmektedir.

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı