Garaj Kapıları

Seksiyonel Kapı ve Kepenk Arasındaki 10 Fark Nedir ?

Seksiyonel Kapı ve Kepenk Arasındaki Fark Nedir ?

Seksiyonel kapı ve kepenk arasındaki en büyük farklar kullanım yerlerinden oluşmaktadır. Seksiyonel Kapı ve Kepenk ürünleri otomatik kapı sistemleri içerisinde farklı kollarda ilerlemektedir. Fakat son zamanlarda bazı müşteriler kepenk fiyatlarının daha düşük olmasından dolayı ürün detaylarını bilmeden tercih etmektedir.

Müşterilerin hangi ürünü nerede ve ne amaçla kullanacağını iyi bilmesi gerekir, eğer müşteri isteklerinden tam emin değilse doğru yönlendirme yapmak Isodoor çözüm ortaklarına düşmektedir.

Seksiyonel Kapı ve Kepenk Nerede Kullanılmalıdır ?

Seksiyonel kapı ve kepenk ürünlerinin nerede kullanabileceğini iyi öğrendikten sonra ihtiyacınıza göre en doğru ürünü tercih etmek size kalacaktır.

Seksiyonel kapılar güvenliğin daha çok önemli olduğu yerlerde kullanılmaktadır. Bunlar ;

  • Fabrikaların ürün giriş ve sevkiyat bölümlerinde
  • Depo ve hangarların kapılarında
  • Oto galeri ve/veya sanayilerin gösterim alanlarında
  • Konutların otopark garajlarında
  • Villaların garaj kapılarında
  • Özel ürün sergilenen showroomlarda
  • Sanayi Sitelerinde
seksiyonel-kapi-ve-kepenk
seksiyonel-kapi-ve-kepenkSeksiyonel Garaj Kapısı

Kepenk ürünleri daha dış ortama direkt açılmayan ve daha çok kapalı alanlarda kullanılması uygundur. Bunlar ;

  • Alış veriş merkezlerindeki dükkanlarda
  • Vitrin bölümlerinin kapanmasında
  • İş yerleri içerisindeki bölünen alanlarda
  • Güvenlik ihtiyacı olmayan kafe, bar ve restoranlarda
kepenk
Kepenk

Seksiyonel Kapı ve Kepenk Arasındaki Ürün Farkları Nelerdir ?

Seksiyonel kapıların kepenklere göre bir çok avantajı vardır. Kepenklerin avantajı ise yükseklik mesafesinin az olduğu alanlarda kullanabilir olmasıdır.

Seksiyonel kapılar kepenk ürünlerine göre daha çok yalıtıma sahiptir. Kullanılan seksiyonel kapı sandviç panelleri yaklaşık 40 mm kalınlığa sahiptir, fakat kepenkler sadece bükülmüş sacdan kullanılır veya 19 mm kalınlığında poliüretan dolgulu lamel kullanılır.

Seksiyonel kapılar yay dengesi ile çalıştığından motorları uzun ömürlü olmaktadır, kepenk ürünlerinde tüm yük motor tarafından kontrol edilmektedir.

Seksiyonel kapılarda kapının hırsız tarafından açılmasını önleyici bir çok güvenlik sistemi bulunmaktadır, kepenk ürünlerinde güvenlik alt seviyededir.

Seksiyonel kapıların kullanılan sandviç panellerden dolayı rüzgar ve suya karşı dayanımları çok üst düzeydedir, Kepenk ürünleri rüzgar ve su dayanımı bakımından dayanıklı ürünler değildir.

Seksiyonel Kapılarda alt tarafta bir cisim olması durumunda geri yukarı kalkmasını sağlayan hassas alt emniyet sistemleri mevcuttur, kepenk ürünlerinde sadece nokta fotosel uygulanmaktadır.

Seksiyonel kapılar özel polyemid tekerler sayesinde sessizce çalışmaktadır, kepenk ürünleri dikme arasındaki kanaldan sürtünerek geçtikleri için sesli çalışabilmektedir.

Seksiyonel kapılar tavana doğru kayar sistemler olduğundan yapının tüm alanını en uygun şekilde kullanabilmektedir ve temizliği kolaydır, kepenk ürünleri bir kutu içerisine sarım yapıldığı için hem sesli şekilde birbiri üzerine sürtünerek sarılmaktadır hem de temizliği daha zordur.

Seksiyonel kapılar kullanılan motor sayesinde çok daha hızlı açılmaktadır, kepenk ürünleri hız konusunda çok geridedir.

Seksiyonel kapılar için ihtiyaç halinde servis kapısı uygulaması yapılabilir fakat kepenk ürünleri sarmal sistem olduğu için servis kapısı mümkün değildir.

Seksiyonel kapılar yoğun kullanımlar için uygundur, kepenk ürünleri çok kullanıldığı zaman yük motora bindiği için bir süre sonra soğuması beklenmelidir.

Seksiyonel kapılar günümüzün modern kapı sistemleridir fakat kepenk ürünleri eski tip daraba ürünlerinin güncellenmiş modeli olarak geçer

Seksiyonel Kapılar Pahalı Mıdır ?

Endüstriyel Kapı ve Garaj Kapısı diye belirttiğimiz ürünlerde farklı model ve renklerde ürünler kullanılsa da aslında kapılarda kullanılan sandviç panellerin özellikleri benzerdir. Sandviç Paneller 40-42 mm kalınlığında alt ve üstteki 0,5 mm gofrajlı çelik sacların birleşmesi ve içerisine 45-50 m3 yoğunluğundaki poliüretan sıkılarak üretilmektedir. Seksiyonel kapı panelleri için en çok dikkat etmeniz gereken nokta sacların kilitleme sistemi ile birleşmiş olması olmalıdır. Kilitleme ile birleşen saclar uzun süre kullanılmada ve panellerin üst üste gelmesinde ayrılmaya yol açmayacaktır. Isodoor markasının sunmuş olduğu farklı model ve renkteki seksiyonel kapı sandviç panelleri için kapı donanım parçaları sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Seksiyonel Kapı Mı ? Kepenk Mi ?

Gelelim bu bölümdeki en kritik soruya, detayları okuduktan sonra hangisine ihtiyacınız olduğuna sizin karar vermeniz daha doğru olacaktır.

Alanınızın yüksekliği 200 cm den daha aşağıdaysa ve güvenlik ihtiyacı olmayan bir yerse ayrıca sıcak soğuk için yalıtım ihtiyacı yoksa kepenk seçilmeli.

Güvenliğin üst düzey gereklilik olduğu ve sıcak soğuk yatılımı için maksimum enerji koruması isteniyorsa seksiyonel kapı seçilmelidir.

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı